Descriere
Ingrediente: nuci caju
Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Descriere:
Din proiectul nostru HAND IN HAND in India dozator de energie bogat in vitamine si minerale controlat in mai multe randuri de Aflatoxina.
Întrebuintare:
Snack indragit si pentru bucataria asiatica.
Exotici si rafinati
Fructul de caju face parte din familia fructelor samburoase fiind originar din America de Sud. Astazi el este cultivat cu precadere in India si in sud-estul Asiei. Arborele de caju (Anacardium occidentale) produce o serie de pedunculi carnosi la capatul carora se dezolta un fruct ce seamana cu un ardei iute si are o culoare galbena-portocalie. La capatul acestui fruct se gaseste o singura „nuca” de caju. Acest sambure de culoare crem deschis spre alb are o forma de rinichi si o dimensiune de circa 2 cm.
Samburii bio sunt recoltati doar atunci cand ajung la stadiul optim de coacere iar imediat dupa aceea ei sunt pusi la uscat in razele soarelui. Pentru a se putea inlatura mult mai usor coaja care acopera acesti samburi ei sunt supusi unui proces de incalzire sub aburi. Dupa ce li se inlatura coaja samburii sunt transportati intr-o incapere incalzita pentru a se usca. Ulterior samburii sunt sortati si ambalati pentru transport.
Samburii de caju bio ofera organismului proteine calciu fier zinc si potasiu. Mai mult decat atat acest sambure contine vitamina B mult magneziu si acizi grasi multiplu nesaturati ce sunt extrem de sanatosi pentru organism.
Alergeni:nuci caju
Recenzii
Momentan nu exista nici o recenzie.